Tuesday 17 July 2007

working & working & working.....

Και έχεις μείνει χωρίς δουλειά για ένα διάστημα και παλεύεις να τη βγάλεις καθαρή χωρίς να σε κλείσουν μέσα και δανείζεσαι από γνωστούς, φίλους και τράπεζες (γιατί μπορεί να μην έχεις δουλειά, αλλά οι τράπεζες κάτι βρίσκουν που έχεις στο όνομά σου και σε δανείζουν βρε!).
Και μετά επιτέλους ξαναβρίσκεις δουλειά και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να ξεχρεώσεις και για να το πετύχεις αυτό ξαναχάνεσαι μέσα στο λαβύρινθο του χρόνου.
Και ξαφνικά δεν έχεις χρόνο (και ίσως και όρεξη) να φτιάξεις τα λουλούδια στο μπαλκόνι σου. Και ψάχνεις να βρεις που είναι οι φίλοι σου. Που όταν δε δούλευες προσαρμοζόσουν εσύ στο ωράριό τους και τους έβλεπες. Τώρα όμως που δουλεύεις κι εσύ... χάος! Ούτε για να τους ξεχρεώσεις δεν τους βρίσκεις.
Και αναζητάς απεγνωσμένα την ισορροπία που θα σε κάνει να είσαι χαρούμενος με αυτό που έχεις, και όχι να αναπολείς τις "δοξασμένες" στιγμές ανεργίας που μπορεί κάποιες μέρες να μην είχες να πάρεις τσιγάρα, αλλά τουλάχιστον είχες χρόνο να βολτάρεις με το σκύλο σου ή και να σου μαγειρέψεις...

Και έρχεται και ο κάθε κακότροπος και θρασύδειλος συνάδελφος και σε αντιμετωπίζει λες και είσαι το χαλάκι του μπάνιου του (αυτό με τις τρίχες που δεν τον άντεξαν κι έπεσαν για να σωθούν). Και εσύ πρέπει να τον αντιμετωπίσεις με όση αξιοπρέπεια έχεις για να μην εκτεθείς και να μην εκθέσεις καταστάσεις. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι προς εκείνον ή αυτούς που θα έπρεπε να ασχολούνται, αλλά για κοιμάσαι καλά το βράδυ...

Και ξαφνικά, όλη αυτή η συμπεριφορά αλλάζει... προς το καλύτερο (όντως?) Και εσύ είσαι στα πρόθυρα της παράνοιας! "Μήπως έκανα κάτι και δεν το κατάλαβα?" "Μήπως η αχλάδα έχει, όντως, πίσω την ουρά?" Και αναρωτιέσαι μήπως τελικά η μαγική χριστοπαναγία πιάνει? Πιάνει ή τρίζει η θέση σου και μέχρι να τρίξει οριστικά, σου συμπεριφέρονται σαν πλάσμα με οντότητα? (έτσι για το καλό βρε παιδί μου)

7 comments:

kaltsovrako said...

fckthm.... hrdly

Tsouhtra said...

μωρό...!
πουσαισυ? μια μέρα βρεθήκαμε και κάηκε η μισή Αθήνα :)
θα έρθετε την Κυριακή στην πορεία?

kaltsovrako said...

Eννοείται

barbara said...

test

barbara said...

Αρχικά τα κατάφερα! Μπράβο μου!
Έχεις γίνει μια απελπισμένη γυναίκα η οποία προσπαθεί να βρει λίγη ώρα (για την ακρίβεια να κλέψει λίγη ώρα) για να πάει να αγοράσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα αυτοκίνητο. Και νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις άμεσα γιατί δεν θα αντέξω άλλη κρίση χλωμάδας στο γραφείο!
Μήπως πρέπει επιτέλους να την κοπανήσεις και να σταματήσεις να ασχολήσει με spec για projects οργάνων? όχι τίποτε άλλα αλλά θα μου τελειώσουν και οι βιταμίνες και να δω μετά πως θα βγάζεις την ημέρα στο γραφείο....

Tsouhtra said...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! Κοριτσάκι! Θα αγοράσω άλλες βιταμίνες βρε (ο γύφτος όταν αξιωθω να προλάβω το φαρμακείο) :)
Ναι θα πάω σήμερα για νέο κάρο (έτσι θα καταλήξει) ΧΙ!

Μάνια Σωτηροπούλου said...

signomi! afou vlepeste oli mera giati ta lete kai on line?
:P)

kala ketelixesse caro...ti 8a pareis?


mipos na pareis pyrosvetsiko telika