Thursday 30 August 2007

Και αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι μας αξίζει...

...η κυβέρνηση που έχουμε (σε τελική επιλογή μας δεν είναι?). Με τους ψήφους μας δε βγήκαν?
Ε! καλά να πάθουμε. Και για αυτούς και για τους άλλους. Πραγματικά όποιος βλέπει διαφορά να μου την εξηγήσει παρακαλώ.

Οργανώθηκε λοιπόν μία σιωπηλή συγκέντρωση, στο Σύνταγμα - εγώ σε αυτή ήμουν - και είναι ξεκάθαρο ότι δε θα έχει καμία πολιτική (ή ακόμα χειρότερα κομματική) χροιά.
Απλά θα πάμε να δείξουμε (για δεύτερη φορά κάποιοι από εμάς) την αγανάκτησή μας και την αντίθεσή μας στην καταστροφή και την ασυδοσία.
Και ξαφνικά εμφανίστηκαν κάποιοι με τα πανό τους και τις ντουντούκες τους (από κάποια αριστερίζουσα παράταξη) και αρχίζουν να φωνάζουν συνθήματα και να κατευθύνονται προς τη Βουλή λες και ήταν μόνοι τους.
Τι λες ρε μάγκα? Βρήκες κόσμο και είπες να κάνεις συγκέντρωση? Που τα έχεις δει αυτά?
Και τσαντίστηκαν και που τους διώξαμε. Που τους είπαμε ότι αυτή η συγκέντρωση είναι σιωπηλή. Χωρίς πανό και συνθήματα. Και μας είπαν ότι δεν είμαστε δημοκράτες. Γιατί ρε φίλε? Σε ανάγκασα να κατέβεις? Αν διαφωνείς με τον τρόπο τον οποίο είχε συμφωνηθεί να γίνει η συγκέντρωση, κάνε μία δική σου. Μην έρθεις!

Και μετά το γνωστό: "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" Αυτό ξέρετε, αυτό εμπιστεύεστε! Τι άλλο να πω? Μέχρι εκεί μπορούμε, μέχρι εκεί κάνουμε...
Και μετά σκάσανε και οι κροτίδες και μπουρδέλο... Ωραία!

Σε επιστέγασμα όλων αυτών, έχω διαπιστώσει (αυτές τις τελευταίες μέρες από πολλούς σε διαφορετικά blog) μία απίστευτη ανησυχία για το ποιόν να ψηφίσουμε σε αυτές τις εκλογές.
Γιατί ρε παιδιά? Στις προηγούμενες τι ψηφίσατε? Γιατί τέτοιος πανικός? Αν αυτούς ψηφίσατε στις προηγούμενες εκλογές γιατί δεν τους ξαναψηφίζετε και τώρα? Τι άλλαξε? Γιατί τους ψηφίζατε? Δεν ξέρατε ποιοι είναι? Αν όχι γιατί τους ψηφίζατε και παίρνατε και όλους τους υπόλοιπους στο λαιμό σας?
Γιατί τώρα ζητάτε ευθύνες? Οι δικές σας που είναι? Να αρχίσουμε οι υπόλοιποι να ζητάμε ευθύνες από εσάς που τους ψηφίζατε μέχρι και εχτές? Τι είναι αυτά?

Δαγκωτό Καραμανλή, προτείνω εγώ! Κι ας μην τον έχω ψηφίσει ποτέ μέχρι τώρα.
Και δαγκωτό Παπανδρέου! Γιατί όχι? Κι ας μην τον έχω ψηφίσει ποτέ ούτε αυτόν.

Αυτό μας αξίζει!

5 comments:

Μάνια Σωτηροπούλου said...

exo tin ypopsia oti i xtesini sygentrosi einai episis katey8ynomeni
yparxoun pantou sunomotes
einai apisteuto
telika oi 8eories synomosias eimaste emeis oi idioi
ara einai alithines!

Tsouhtra said...

Δυστυχώς αυτό έχει μία δόση αλήθειας.
Ευτυχώς, έχει μόνο μία δόση.
Ακόμη χαίρομαι για τους λίγους που κατέβηκαν με αγαθές διαθέσεις και τις υπερασπίστηκαν (απλά ήταν λίγοι)

Μάνια Σωτηροπούλου said...

pantos toy apantao stis on line kouventes pou exoun kai tous vriso oti i ellada kaigetai kai autoi kanoun prova politikon kai den apantane...
kapoioi lene gia ti lambrakio sxoli
to 8ema einai oti an auto isxuei esto kai merikos...eimaste gia polles ftysies...para polles
are aleka arxige!
episis afisan spontes gia ton alavano oti oaderfos tou xtizei tin penteli....
malaka einai oloi prodotes
nomiso oti 8a arxiso mazikes miniseis se ligo

Tsouhtra said...

Μακάρι να πιάσουν τόπο...

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις ποιον να πιστέψεις πια.

Ασ'τα να πάνε. Όπως έλεγα και στον Τάσο το πρόβλημα είναι ότι έχουμε να ψηφίσουμε τελικά αυτούς που απλά θεωρούμε λιγότερο άχρηστους.

germinal said...

καλό είναι να σιχτιρίζουμε, συμφωνώ
αλλά για να δούμε μες την υπόγεια την ταβέρνα, με ποιά δεδομένα καλούμαστε να αποφασίσουμε, μέσα σε ποια όρια σκεφτόμαστε, τί θεωρούμε ιερό και απαραβίαστο ποια όρια δεν αποδεχόμασται και θέλουμε να γκρεμίσουμε. Μια απλή νομίζω σκέψη, πρίν λίγες βδομάδες στην Αιγυπτο απαγορέυτικε η κλειτοριδεκτομή, όσο παράλογο και να μας φαίνεται παρά την απαγόρευση θεωρείτε κοινώς αποδεκτή πρακτική, το έχει κάνει το 95% των παντρεμένων γυναικών. είναι νομίζω ολοφάνερα ευργετικό για τον κάτοικο της Αιγύπτου να δεί έξω από τα όρια που έχουν ώς δεδομένο αυτό τον παραλογισμό( για εμάς)